Doi miniștri au plecat cu un avion Spartan, ca să ajungă la întâlnire

Situația de la TAROM, acolo unde avem o grevă spontană a piloților și mai multe curse anulate, generează haos și în Guvern. Președintele PNL și al Senatului, Nicolae Ciucă a plecat spre SUA și face o escală la Paris, urmând apoi să ia un alt avion către Washington.

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr și ministrul de Externe, Luminița Odobescu, fac parte din delegația care trebuie să-l însoțească pe Nicolae Ciucă în SUA. Cei doi miniștri doreau să plece, în această dimineață, cu un avion TAROM și urmau să se întâlnească cu Nicolae Ciucă la Paris.

Din cauza problemelor de la TAROM, cei doi miniștri nu au mai putut pleca, iar ministrul Apărării a cerut un avion Spartan ca să ajungă la timp în Paris.

La ora 8.40 ar fi trebuit să decoleze avionul TAROM cu destinația Paris, însă acesta nu a mai decolat.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naţionale, general de brigadă Constantin Spînu, a declarat pentru News.ro că delegaţia României care participă la summitul NATO a plecat, luni dimineaţă, cu o aeronavă C-27J Spartan către Paris.

De acolo, delegaţia urmează să ia o cursă către SUA.

Din această delegaţie fac parte şi ministrul Apărării, Angel Tîlvăr şi ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu.

TAROM a anulat cursele din cauza protestelor piloților

Compania TAROM a anunţat luni anularea a 10 curse ”din cauza indisponibilităţii temporare a membrilor echipajului de zbor”, după ce iniţial anunţase că trei curse sunt anulate, pe rutele Beirut, Cairo, Amman, însă multe alte curse către destinaţii interne sau către destinaţii din Europa figurau ca anulate. Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, anunţă, după ce mai multe curse Tarom au fost anulate luni din cauza ”indisponibilităţi”i personalului navigant, că a solicitat managementului TAROM să ia urgent măsuri, apreciind că accentul trebuie pus pe asigurarea personalului navigant şi nu pe menţinerea în schemă a unor persoane care nu au o contribuţie la buna funcţionare a companiei.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *