Nicușor Dan răspunde la întrebarea de 1000 de puncte despre candidatura la prezidențiale

Actualul preşedinte al USR, Elena Lasconi, i-a spus primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, că ar fi potrivit să candideze la alegerile prezidenţiale, înainte ca ea însăşi să-şi asume această candidatură din partea USR. Anunţul a fost făcut de Nicuşor Dan, sâmbătă, în emisiunea Insider politic de la Prima TV, însă acesta a exclus orice posibilitate de a candida în acest an. Ba chiar, primarul general afirmă că, de principiu, intenţionează să candideze tot la Primăria Capitalei şi în 2028, informează News.ro9.

Nicuşor Dan a fost întrebat, sâmnbătă, la Prima TV, despre posibilitatea unei candidaturi în alegerile prezidenţiale de la finalul acestui an şi a exclus posibilitatea.

”Nicidecum (…) În momentul acesta sunt foarte preocupat de cum o să fie cei 4 ani care urmează ca primar al Bucureştiului şi asta e singura mea preocupare”, a afirmat Nicuşor Dan.

Întrebat dacă ar reflecta la o asemenea candidatură, în cazul în care partidele i-ar cere acest lucru, primarul general al afirmat: ”Să reflectezi e una, să acţionezi e alta. Nu suntem în acel context. Eu am primit un mandat de 4 ani de administrare a Bucureştiului şi asta e toată preocuparea mea”.

El a precizat că are discuţii private cu persoane din USR care i-au cerut să candideze: ”Privat există multe discuţii. A fost doamna Lasconi care, înainte de a-şi anunţa candidatura la preşedinţie, a zis că aş fi potrivit să fac asta”.

Vrea al treilea mandat de primar

Întrebat dacă există cea mai mică şansă să candideze la prezidenţialele din acest an, primarul general a afirmat: Nu, nu, nu. Am un mandat, m-am pregătit pentru asta. Ce se va întâmpla mai departe e foarte greu de spus.  De principiu, în 2028 vreau să candidez pentru un nou mandat la Primăria Capitalei (…) O să mai vedem, dar, în principiu, îmi mai doresc un mandat la Primărie”.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale din acest an va avea loc în 24 noiembrie, iar cel de-al doilea în 8 decembrie. Între ele vor avea loc alegerile parlamentare.

Elena Lasconi a anunţat că va candida din partea USR.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *