L-am sunat și asta mi-a spus

Jurnalista Emilia Șercan, cea care a publicat ancheta privind plagiatul lui Mircea Geoană, susține că l-a sunat pe acesta, înainte de a publica materialul. Imediat după discuția respectivă, Emilia Șercan susține că un profesor de la ASE a ieșit să spună că Mircea Geoană nu a plagiat, deși nu exista încă o anchetă publică.

”După ce miercurea trecută am finalizat documentarea plagiatului lui Mircea Geoană la Biblioteca Națională, l-am sunat vineri pentru a-i cere punctul de vedere, iar discuția a avut peste 16 minute.

Sâmbătă, a doua zi, un profesor de la ASE, publica un text-dezmințire în care spunea că teza lui Geoană nu e plagiată, în condițiile în care, la acel moment, NU exista o acuzație de plagiat. Acea postare a devenit știre, fiind rostogolită de unele publicații. Penibil.

După ce am prezentat public dovezile de plagiat, Mircea Geoană m-a acuzat de „atac murdar”, „atac politic” și „campanie de fake news”, deși în discuția unu la unu avută la telefon mi-a spus că e persoană publică, are responsabilități publice, deci „e normal” să fie verificat, și că în chestiunea plagiatului „sunt absolut pe linie cu dumneavoastră și cu orice altcineva care face asta de o manieră, cum să zic, echilibrată și obiectivă”.

Dacă Mircea Geoană știe că teza sa nu e plagiată, de ce nu cere analizarea ei de către Comisia de etică de la ASE, singura care poate face acest lucru după schimbarea legii educației de către plagiatorul Cîmpeanu și de gașka lui?

Geoană nu a cerut așa și nu o va cere, în mod evident.

A făcut, însă, și Geoană exact ce au făcut toți plagiatorii demascați în trecut: a activat o armată de trolli și conturi false care au inundat postările altor oameni – la mine pe pagină nu au îndrăznit să vină – cu aceleași narațiuni, care arată și din avion coordonare, menite să decredibilizeze dezvăluirile mele:

– De ce acum?

– De ce nu în 2009, când a candidat la președinție, sau când a fost numit la NATO?

– Am fost pusă de cineva (variații pe această temă, de la securișiti la ciuci și ciolaci).

Oricât de mari ar fi armatele de trolli, de conturi-fantomă sau chiar de idioți sau prostănaci utili, un lucru rămâne neschimbat: Mircea Geoană e un plagiator.”, scrie Emilia Șercan.

Geoană: Nu am plagiat! Sunt niște invenții

Geoană a ținut să precizeze că aceste acuzații sunt „o invenție” și că „niciodată” nu a plagiat pentru a obține avantaje și a-și face viața mai ușoară. „Am început cu Politehnica, după aceea am intrat la Drept și l-am terminat, după aceea am fost la Școala Națională de Administrație din Franța, unde o fac toți președinții Franței, am fost la Harvard Business School, ce-mi trebuie mie să-mi pun o floricică la butonieră sau să găsesc un job mai bun?”, a spus Mircea Geoană, care reiterat că „nu a plagiat niciodată, nici un minut, nici o secundă”, a spus Geoană, pentru Fanatik.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *