‘Eu nu cred că este o catastrofă pentru că timp de două zile rămâi fără permis’

Marcel Ciolacu nu cedează la presiunile șoferilor și spune că ordonanța prin care conducătorii auto care refuză testarea de către polițiști cu etilotestul sau drugtestul vor rămâne fără permisul de conducere până la primirea rezultatelor mostrelor biologice rămâne în vigoare.

Vezi și: Poliția Română explică noile reguli din OUG 84 – Ce se întâmplă cu șoferii care refuză testul antidrog

Premierul Marcel Ciolacu spune că exemplul din alte state ale UE, în care mașinile vitezomanilor sunt confiscate, ar putea fi luată în calcul și în România.

”Am vorbit cu ministrul Cătălin Predoiu. În acest moment, aceste teste (n.r. rezultatele testelor antidrog) se fac într-o perioadă mult prea lungă. Eu cred că legea este bună, ea există și în Germania, și în Spania. Eu cred că statul român trebuie să dea un răspuns în timp real, la testele de sânge, în 48-72 de ore. Am înțeles că dacă iei Nurofen, testele ies pozitive. Eu nu cred că este o catastrofă pentru că timp de două zile rămâi fără permis. Această capacitate nu o are România, la IML durează 3-4 luni. Am înțeles că un aparat de testare este în valoare de 3-400.000 de euro, nu e un capăt de țară. Se pierd prea multe vieți ale tinerilor.

În Austria se confiscă mașinile, și în Italia, și în Belgia. Statul are obligația de a salva vieți. Vom vedea dacă cifrele vor scădea (n.r. dacă are în vedere să se emită o lege de confiscare a mașinilor celor care circulă cu viteză)”, a declarat Marcel Ciolacu.

El spune că, „statistic, se pierd prea multe vieți ale tinerilor”.

Comunitatea Declic a lansat o petiție prin care îi cere premierului Marcel Ciolacu să anuleze ordonanța de urgență 84/2024.

Declic arată că prevederile OUG suspendă permisul șoferilor care cer să fie testați antidrog la INML. Șoferii fie acceptă să fie testați cu aparatele rapide, unde un test din două pozitive e fals pozitiv, fie rămân fără permis chiar și un an, până când sosesc rezultatele analizelor oficiale.

 

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *