După un scandal de proporții epice, la Costinești se repetă alegerile

Scrutinul pentru alegerea primarului se va repeta, duminică, în Costineşti, judeţul Constanţa, după ce au fost identificate mai multe probleme, iar diferenţa dintre primii doi candidaţi a fost extrem de mică şi econcludentă, după mai multe rânduri de numărare a voturilor.

”Având în vedere repetarea alegerilor pentru funcţia de primar la nivelul Circumscripţiei electorale nr. 29 – Costineşti, în data de 7 iulie 2024, conform Hotărârii Biroului Electoral Central nr. 394 H/25.06.2024, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că secţiile de votare se vor deschide la ora 07:00 şi se vor închide la ora 22:00, cu posibilitatea prelungirii până la ora 23:59 pentru cetăţenii care, la ora 22:00, se află în sediul secţiei de votare, precum şi pentru cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot”, anunţă, sâmbătă, AEP.

Datele privind prezenţa la vot vor putea fi vizualizate în timp real, odată cu deschiderea secţiilor de votare, prin afişarea pe pagina de internet a Autorităţii Electorale Permanente – https://prezenta.roaep.ro.

Rezultatele înscrise în procesele-verbale întocmite de către birourile electorale ale secţiilor de votare vor putea fi consultate pe aceeaşi pagină, imediat după întocmirea acestora.

”După închiderea secţiilor de votare va avea loc activitatea de numărare a voturilor, de consemnare a acestora în procesele-verbale şi de efectuare a operaţiunilor de centralizare a rezultatelor votării, activitate de competenţa exclusivă a birourilor electorale ale secţiei de votare şi a birourilor electorale de circumscripţie locală”, a mai transmis AEP.

Biroul Electoral Central a decis, în 25 iunie, anularea alegerilor pentru funcţia de primar în comuna Costineşti şi a mai stabilit că scrutinul va fi repetat pe 7 iulie.

După cea de-a şasea numărare a buletinlor de vot la Costineşti candidatul PNL Gheorghe Mechenici a obţinut un vot în plus faţă de candidatul PSD, primarul în funcţie Dumitru Jeanu. Biroul Electoral Judeţean Constanţa a constatat că au fost mai multe buletine nule considerate valabile şi că au votat doi cetăţeni ucraineni deşi nu aveau acest drept. De asemenea, reprezentanţii BEJ au precizat că au fost făcute mai multe cereri de anulare a alegerilor de la Costineşti.

În prima fază, câştigător a fost Dumitru Jeanu de la PSD, actualul primar, la o diferenţă de un singur vot faţă de contracandidatul său, Gheorghe Mechenici, de la PNL. După renumărarea buletinelor, candidatul liberal avea mai multe voturi, dar decizia a fost contestată de adversarul său politic. De asemenea, o altă numărătoare a voturilor a arătat că este egalitate între cei doi candidaţi.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *