VIDEO Austriecii fac minuni mari pe cea mai complexă autostradă din România: Aproape au străpuns Carpații

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost în vizită pe cea mai complexă autostradă din România, Autostrada Sibiu-Pitești. Grindeanu a ținut să precizeze că austriecii de la PORR se mișcă foarte bine și ar putea da în circulație chiar mai rapid Secțiunea 4 Țigveni-Curtea de Argeș. Aici se construiesc și celebrele tuneluri ”Alina” și ”Daniela”, care s-au forat, până în prezent, 760,5 m pe calea 1 și 651,2 m pe calea 2. Lungimea finală a celor două tuneluri va fi de 1,3 kilometri.

De asemenea, lucrările sunt înaintea termenului contractual pe tronsonul Curtea de Argeș – Pitești. Grindeanu a explicat că deja este turnat asfaltul peste 90% și există șanse ca acest tronson să fie dat în circulație chiar anul acesta, deși termenul contractual s-ar împlini în 2025.

”Evoluție foarte bună pe șantierul Secțiunii 4 (Tigveni – Curtea de Argeș) din Autostrada Sibiu- Pitești.

Pe cei 9,86 km, constructorul austriac a ajuns la un stadiu fizic al lucrărilor de aproape 43%.

500 de muncitori și 200 de utilaje lucrează la:

– terasamente

– consolidări

– structuri

– un tunel.

Contractul cu o valoare 1,67 de miliarde de lei (fără TVA) – finanțat prin PT- trebuie finalizat cel târziu în anul 2027.

Cea mai complexă lucrare de pe acest sector de autostradă este tunelul Momaia (1,3 km), format din două galerii, la care s-au forat, până în prezent, 760,5 m pe calea 1 și 651,2 m pe calea 2.

După finalizarea lucrărilor pe toate cele 4 secțiuni aflate acum în execuție, cel mai târziu în 2028 (cele două secțiuni montane), autostrada Sibiu – Pitești (parte din #A1) va avea 122 km.

Lotul Pitești-Curtea de Argeș ar putea fi dat mai rapid în circulație

”Pe 13,17 km, între Sibiu și Boița se circulă deja din luna decembrie 2022.

La ora actuală mai este în lucru secțiunea 5 (Curtea de Argeș – Pitești) în lungime de 30,35 km, iar secțiunea 2 (Boița – Cornetu), în lungime de 31,33 de km, a intrat sectorizat în execuție.

Secțiunea 3 (Cornetu – Tigveni) în lungime de 37,4 km, este acum în faza de proiectare și anul acesta trebuie de asemenea să intre de asemenea în faza de construcție.

Pe tronsonul Pitești-Curtea de Argeș, să știți că avem asfalt pe 90% din traseu. Avem 3 sau 4 puncte critice, unde se lucrează în acest moment și unde mobilizarea este foarte bună. Pe toată lungimea de peste 30 de kilometri, pe acest Lot 5, este asfalt așternut pe mai mult de 90% din traseu. Termenul pentru acest lot este 2025. Acum eu nu vreau să spun, că avem un contract semnat și eu mă țin de acești termeni contractuali, dar eu am convingerea că vor fi date în circulație anticipat. ”, arată Sorin Grindeanu.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *