De ce este realist Planul SIMION? Explicațiile unui specialist

Imediat după ce președintele AUR, George Simion, și-a prezentat programul pentru alegerile prezidențiale din acest an, atât de la PSD, cât și de la PNL, s-a dat comanda în spațiul public ca toți cei din zona lor de influență să ridiculizeze acest plan, să spună că nu este fezabil. Inginerul constructor, Marius Lulea, prim-vicepreședintele AUR, a explicat pe larg de ce acest plan este realist.

„În două mandate de președinte este cât se poate de realist să construiești aproape un milion de locuințe la prețuri începând de la 35.000 de euro. Dacă PSD și PNL nu au putut, nu înseamnă că AUR și George Simion nu vor putea. (…) La momentul de față, prețul mediu de construcție, doar al clădirii, fără infrastructură și teren, este de aproximativ 500 euro/mp suprafață desfășurată. (…) Locuințele vor avea o valoare de la 35.000 euro, aproximativ 50 de mp, și se vor putea lua prin credite bancare cu dobândă subvenționată de către stat. (…) Programul se va desfășura pe o durată de 10 ani, adică va cuprinde două mandate de președinte al României, rezultând o valoare medie anuală de 100.000 locuințe pe an. Primii doi ani sunt pentru identificarea terenurilor, autorizare, proiectare și realizarea infrastructurii”, a explicat Marius Lulea.

Acesta a răspuns și celor care spun că nu este realistă suma prevăzută în Planul SIMION pentru un apartament cu 2 camere, spunând că este perfect real costul, însă trebuie îndeplinite o serie de condiții. „Prima este aceea ca statul român, prin intermediul unei companii, va asigura terenul necesar pentru dezvoltarea infrastructurii: drumuri, rețele de apă și canalizare, energie electrică și gaz. Terenurile se vor pune la dispoziția antreprenorilor interesați să participe la program. Urbanizarea planificată va asigura o procedură mai puțin birocratică de autorizare, termene mai scurte, zone dotate cu infrastructură educațională, de sănătate, comercială și alte servicii utile”, a arătat Marius Lulea.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *