Instanța NU a obligat BEC să dispună renumărarea voturilor, așa cum a anunțat REPER/ BEC va contesta hotărârea CAB

REPER, partidul lui Dacian Cioloș, a anunțat că a câștigat în instanță anularea unor decizii ale Biroului Electoral Central (BEC) referitoare la renumărarea voturilor din unele secții de votare de la alegerile europarlamentare. Hotărârea Curții de Apel București nu obligă însă la renumărarea voturilor, ci doar la soluționarea unor cereri depuse de REPER.

  • Solutia pe scurt: „Admite în parte cererea. Anulează deciziile BEC nr.67D/11.06.2024, nr.78D/14.06.2024, nr.93D/18.06.2024, nr.94D/18.06.2024, nr.97D/18.06.2024 şi nr.110D/18.06.2024. Obligă pârâtul să soluţioneze cererile reclamantului de renumărare a voturilor ce fac obiectul deciziilor anulate. Respinge în rest cererea ca neîntemeiată, în contradictoriu cu pârâtul Biroul Electoral Central. Respinge cererea formulată în contradictoriu cu pârâţii Guvernul României şi Autoritatea Electorală Permanentă pentru lipsa calităţii procesuale pasive.”

După cum reiese din minută, instanța a obligat BEC la soluționarea unor cereri, procedură care se poate finaliza fie cu admiterea cererilor, fie cu respingerea cererilor. Deocamdată nu este disponibilă motivarea instanței, însă este clar faptul că nu s-a dispus renumărarea.

Mai mult, potrivit unor surse din BEC, urmează ca hotărârea Curții de Apel să fie atacată cu recurs la ÎCCJ.

Trebuie precizat și faptul că partidului REPER îi lipsesc 134.000 de voturi pentru a atinge pragul electoral, iar cererile de renumărare nu se referă la fraude de amploare, ci la lipsa unor zeci de presupuse voturi în câteva secții.  Practic, nicio renumărare nu ar putea duce la recuperarea unor număr atât de mare de voturi, de la 3,74% la 5%.

content-image

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *