‘Respectarea legii să fie la virgulă, toţi cei care au greşit să plătească’

Primarul ales al Sectorului 1, George Tuţă, a declarat joi că a solicitat Inspecţiei economico-financiare din Ministerul de Finanţe să demareze un control la primărie, pentru că îşi doreşte ca în mandatul său „respectarea legii să fie la virgulă”, iar toţi cei care au greşit să plătească. George Tuţă a participat joi la şedinţa Consiliului Local Sector 1.

„Cred că epoca circului şi a scandalului s-a încheiat şi în acest consiliu, în următorii patru ani de zile, ar trebui să avem pe masă mereu priorităţile cetăţenilor, proiectele importante de dezvoltare economică şi de infrastructuri mari ale sectorului şi nu praf şi mizerie, aşa cum avem acum. De aceea, am propus de o săptămână şi ceva să avem o comisie de tranziţie, o comisie care să preia din proiectele bune ale vechilor administraţii, să înţeleagă toate etapele acestora şi să continue proiectele, dar să nu rateze oportunităţi. Vreau să îi anunţ pe toţi că pe lângă această comisie am solicitat Inspecţiei economico-financiare din Ministerul de Finanţe să demareze un control pentru că îmi doresc ca în mandatul meu respectarea legii să fie la virgulă, iar toţi cei care au greşit să plătească”, a spus Tuţă la începutul şedinţei de consiliu, conform AGERPRES.

El i-a îndemnat pe membrii Consiliului Local al Sectorului 1 să facă un proiect pentru a accesa 60 de milioane de euro dintr-un program european.

„Până pe 29 iulie sunt 60 de milioane de euro disponibili pentru a genera proiecte pentru comunitatea noastră. Sunt proiecte care privesc copiii şi familiile acestora în vederea prevenirii separării şi susţinerii reintegrării în familie. Sunt chestiuni importante, e vorba de un program european, nu avem nicio clipă de întârziere şi de indiferenţă pentru a nu accesa banii ăştia. Sunt bani pe care inclusiv regiunea Bucureşti Ilfov îi poate accesa, sunt 60 de milioane de euro, insist pe această sumă, pentru că sunt bani de care avem nevoie dar dacă nu facem o mică analiză, un proiect simplu pentru a solicita banii ăştia nu avem cum să îi primim”, a menţionat Tuţă.

Acesta a făcut un apel „către funcţionarii de bună credinţă din primărie să îşi vadă de treabă, să lucreze în spiritul şi litera legii” şi să nu uite de jurământul pe care l-au depus „pentru a-şi da toată silinţa, toată priceperea, pentru ca acest sector să propăşească”.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *