Elena Lasconi a câștigat șefia USR cu 68% din voturi / UPDATE

Votul intern pentru alegerea noului preşedinte USR s-a închiat miercuri, la ora 12.00, după ce membrii partidului au avut la dispoziție două zile pentru a-și exprima preferințele.

UPDATE – Oficial: Elena Lasconi a obținut 68,14% din voturi (7.701 voturi), Radu Hossu a obținut 1.471 de voturi, Cristian Seidler  – 1.873 de voturi, iar Vasile Gabriel Filip – 310 voturi.

Știrea inițială:

Surse din partid au declarat pentru Știripesurse.ro că s-au înregistrat 11.333 de voturi, ceea ce înseamnă o prezență de aproximativ 45% la scrutinul intern pentru alegerea viitorului lider.

În partid se estimează că cel mai probabil alegerile interne au fost câștigate de Elena Lasconi, primarul municipiului Câmpulung Muscel, funcţie în care a fost realeasă în 2024.

„Aripa Drulă – Moșteanu – Ghinea a boicotat alegerile interne”, mai spun sursele citate, acesta fiind unul dintre motivele prezenței scăzute la alegerile interne.

La precedentele alegeri din USR, fostul lider Cătălin Drulă a fost ales președinte al partidului, din primul tur, cu 12.967 voturi (71,3%). Prezența la vot a fost de 77,2%.

După numărarea voturilor și anunțarea noului președinte USR, partidul își va desemna sâmbătă, în Congres, candidatul la prezidențiale și noua componență a Biroului Național.

Au candidat la șefia USR Cristian Seidler, Elena Lasconi, Radu Hossu și Vasile Gabriel Filip.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *