‘În PSD există talibani care au nevoie de un balaur în fruntea Guvernului’

Liderul grupului senatorial PNL, Daniel Fenechiu, a declarat luni, la Antena 3, că premierul Marcel Ciolacu (PSD) face anumite declarații publice pentru a-i mulțumi pe „talibanii” din partidul său, în contextul discuțiilor despre data alegerilor prezidențiale.

„Personal, nu cred că se va ajunge la vreo revocare de ministru”, a afirmat Fenechiu, în legătură cu riscul unei crize guvernamentale în care Ciolacu să-i demită pe miniștrii liberali care nu avizează Hotărârea de Guvern privind stabilirea datei alegerilor prezidențiale.

„Hotărârea de Guvern nu e o mare savanterie, ea poate fi făcută și într-un sfert de oră pentru că se lucrează pe draftul hotărârilor care au fost deja folosite. Afirmații de genul ‘Să o pregătească’ sunt mai mult pentru cei care nu cunosc procedura. Hotărârea este una destul de simplă, are nevoie de un aviz de la Justiție, de la Finanțe și de la AEP”, a mai spus liderul senatorilor PNL, cu referire la faptul că ședința de guvern de vinerea trecută, premierul Marcel Ciolacu i-a solicitat ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu (PNL), să pregătească proiectul hotărârii de guvern privind alegerile prezidenţiale.

„Aici problema este că în coaliție trebuie să stabilească care e data alegerilor. Eu sunt convins că nici Marcel Ciolacu nu vrea să strice coaliția, dar anumite ieșiri pe care le face, le face datorită faptului că și în PSD există talibani care au nevoie să vadă că există în vârful Guvernului un balaur care știe să se comporte în orice situație”, a apreciat Fenechiu.

 

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *