Nicolae Ciucă nu exclude scenariul blocajului guvernamental

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, nu a exclus, miercuri, la sediul central al partidului, posibilitatea ca miniștrii liberali să nu semneze Hotărârea de Guvern privind stabilirea datei alegerilor prezidențiale, gest care ar declanșa un blocaj guvernamental.

„Trebuie să negociem până avem un rezultat echilibrat”, a spus Ciucă despre data alegerilor prezidențiale, înaintea discuțiilor cu PSD. Social-democrații spun că prezidențialele trebuie organizate în septembrie, așa cum s-a decis în coaliție și așa cum liberalii au fost de acord. PNL, pe de altă parte, ar vrea acum mai degrabă ca alegerile prezidențiale să se desfășoare la termen, în noiembrie.

Întrebat dacă exclude posibilitatea ca miniștrii avizatori să nu semneze HG privind stabilirea datei alegerilor, Ciucă a răspuns miercuri: „Miniștrii sunt numiți pe baza unei decizii politice, ca atare e normal ca modul de a reacționa la anumite impulsuri să fie pe bază de decizie politică”. „Este o chestiune care depinde de ceea ce se întâmplă în aceste zile”, a completat liderul PNL.

Liberalii ar dori să ofere PSD funcția de premier și comisar european în schimbul susținerii candidatului PNL la prezidențiale, conform unor surse din partid.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *