Păcală ar fi decis noul primar (surse)

Lupta electorală nesfârșită de la Costinești pare încheiată. După ce Biroul Electoral Central Costinești a cerut cu unanimitate de voturi anularea alegerilor din localitate, Biroul Electoral Central a luat, astă seară, o decizie.

 

Conform unor surse bine informate, Biroul Electoral Central întrunit astăzi în ședință a decis că nu sunt suficiente probe pentru anularea alegerilor de la Costinesti, județul Constanța, asta după ce Biroul electoral de Circumscripție locală ceruse anularea alegerilor. Astfel, candidatul PNL, Gheorghe Mechenici, este primarul ales al stațiunii de la Marea Neagră.

Ieri, BECL Costinești a transmis o adresă către Biroul Electoral Central care s-a reunit în ședință pentru a lua o decizie finală, oficială. „Având în vedere faptul că la nivelul Circumscripției Electorale nr. 29 Costinești, a fost desemnat câștigător la funcția de primar candidatul din partea PNL, la o diferență de doar 1 (unu) vot, și luând în considerare că nu există posibilitatea să se stabilească, dincolo de orice îndoială rezonabilă, cu cine a votat persoana care nu avea acest drept, fiind evident că votul acesteia putea fi hotărâtor, apreciem că se impune anularea alegerilor și reluarea scrutinului electoral la nivelul Circumscripției Electorale nr. 29 Costinești“ se arată în solicitarea BECL.

Reamintim că de câteva zile se renumără voturile, iar această activitate nu a făcut decât să scoată la iveală noi nereguli înregistrate în timpul procesului de vot.

Potrivit unor surse, acum două zile, după ce au fost renumărate voturile în urma contestațiilor depuse de partidele care au dat primii doi clasați dintre candidați, locțiitorul Biroului Electoral nr 29 Costinești ar fi identificat faptul că doi cetățeni ucraineni ar fi votat fără a avea acest drept, dar și un cetățean român, C.I. Păcală, care a votat la Costinești în baza vizei de reședință. Așadar, Păcală ar fi putut da un vot decisiv, care a înclinat balanța în favoarea unui candidat sau a altuia…

 

UPDATE 22.30

BEC a suspendat ședința din această seară, fără o decizie oficială. Dezbaterile vor continua mâine,

 

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *