ALERTĂ Biroul Electoral Constineşti propune anularea alegerilor în localitate

Membrii Biroului Electoral Costineşti au propus, în unanimitate, anularea scrutinului din localitate, după ce nu s-a ajuns la o concluzie în privinţa candidatului pentru funcţia de primar care a câştigat, deşi voturile au fost numărate de mai multe ori. Potrivit www.replicaonline.ro, Biroul Electoral din localitatea Costineşti a decis, în unanimitate, să propună anularea scrutinului din localitate, o adresă în acest sens fiind trimisă Biroului Electoral Central (BEC).

BEC nu a anunţat încă o decizie.

Voturile în Costineşti au fost numărate de mai multe ori, fără a exista un rezultat concludent.

De asemenea, au fost depistate mai multe probleme, fiind făcute mai multe cereri de anulare a scrutinului. Biroul Electoral Judeţean Constanţa a constatat că au fost mai multe buletine nule considerate valabile şi că au votat doi cetăţeni ucraineni deşi nu aveau acest drept. La Costineşti a avut loc, marţi, cea de-a cincea numărare a voturilor. În prima fază, câştigător a fost Dumitru Jeanu de la PSD, actualul primar, la o diferenţă de un singur vot faţă de contracandidatul său, Gheorghe Mechenici, de la PNL.

După renumărarea buletinelor, candidatul liberal avea mai multe voturi, dar decizia a fost contestată de adversarul său politic. De asemenea, o altă numărătoare a voturilor a arătat că este egalitate între cei doi candidaţi.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *