Primarul ‘japonez’ al Buzăului acuză ‘centralizarea excesivă’ a deciziilor la București

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a declarat că sistemul bugetar din România funcţionează prost, cu costuri imense, şi centralizare excesivă a deciziilor la Bucureşti, conform Agerpres.

Toma (PSD), primar din 2016, a spus că a implementat în municipiu sistemul de management japonez Kaizen. „Când am venit în primărie, în 2016, am cerut la cei de la Economic situaţia financiară, era dezastru. O perioadă bineînţeles, prin metode de manager, dar unul mai dictator, nu mă folosesc de cuvânt gratuit în sensul că trebuia să punem lucrurile la punct pentru că erau probleme, şi după un an şi ceva mi-a venit această idee să implementăm acest sistem de management în administraţia publică. Nu ştiam să se fi aplicat undeva acest sistem”, a precizat Constantin Toma, la Târgului de Carte Gaudeamus Radio România, acolo unde a lansat un volum despre sistemul de inspirație japoneză.

După implementarea măsurilor Kaizen în sectoarele de activitate ale primăriei, rezultatele obţinute, potrivit primarului, s-au concretizat prin sume mai mari de bani atrase la bugetul local şi eficientizarea actului administrativ.

„După 7 ani de aplicare a sistemului Kaizen la Primăria Municipiului Buzău s-a redus cu 3.108 ani timpul de răspuns la solicitările oficiale ale cetăţenilor şi firmelor cu un număr de salariaţi diminuat cu 30%, au crescut veniturile proprii cu peste 20 de milioane de euro, a crescut suma fondurilor europene atrase pentru finanţarea investiţiilor publice de la 0 euro în 2016 la 422 de milioane de euro în septembrie 2023”, a declarat primarul.

„Sistemul bugetar din România, care funcţionează prost cu costuri imense şi centralizare excesivă a deciziilor la Bucureşti, face ca ţara noastră să nu mai poată progresa, fiind din ce în ce mai necompetitivă”, mai afirmă acesta, în introducerea cărții.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *