Am fost slabi pentru că trei ani ne-am certat ca chiorii pentru nimic

„Au furat pentru că noi am fost slabi. Noi, toți. Pentru că trei ani ne-am certat ca chiorii pentru nimic”, scrie pe Facebook deputatul Reper Andrei Lupu. El afirmă că rezultatul alegerilor este o ratare care trebuie reparată responsabil și onest: „Suntem obligați să dăm dovadă de maturitate”.

„Au furat pentru că noi am fost slabi. Noi, toți. Pentru că trei ani ne-am certat ca chiorii pentru nimic. Asta am obținut acum, nimic. Mai puține locuri în Parlamentul European, mai puține primării și mai puțini consilieri. Pentru asta, suntem obligați să ne cerem scuze alegătorilor. E vina noastră, a tuturor celor din opoziția democrată, fie că suntem REPER, USR sau independenți. Ca total al voturilor nu am obținut cu mult mai puțin decât în 2019. În număr de mandate însă, avem în fața noastră un dezastru.

Nu pot vorbi în numele conducerii USR și nu vreau să mă pronunț nici în numele conducerii REPER. Dar în nume personal simt nevoia să îmi cer scuze pentru acest rezultat. E o ratare pe care aș vrea să o reparăm responsabil și onest”, scrie pe Facebook Andrei Lupu.

El afirmă că regretă situația de la USR

„Ne-am certat și ne-am despărțit într-o grămadă de direcții: REPER, Curaj, DREPT, Urs.Pdf, Sens și mai multe mișcări locale. Și acum aș vrea să exprim cât se poate de sincer părerea de rău dincolo de orice partizanat politic. În ceea ce privește REPER, e cazul să tragem concluziile cât se poate de repede în aceste zile și să alegem în ce direcție ne vom îndrepta. Nu e loc de cosmeticale și vorbe complicate. Situația e clară. Mă aștept ca și deciziile politice să fie la fel de clare. Felicitări lui Nicu pentru noul mandat de europarlamentar și o mare bucurie pentru victoria lui Mihai la Ploiești. Nimeni nu credea că se poate și ei au demonstrat contrariul. Felicitări și lui Vlad pentru campanie și energia lui politică, plus regrete ca nu a reușit să treacă pragul la doar câteva voturi. De apreciat este și rezultatul obținut de Cosette la Iași, unde, în lipsa fragmentării, primăria ar fi fost câștigată. Felicitări tutorilor celor care au reușit să intre în consiliile locale și județene. Mulțumiri lui Nicușor ca a câștigat Bucureștiul și ne-a salvat de Firea și de un dezastru complet. Mulțumiri tuturor celor care au muncit zi și noapte în acest campanie, celor care ne-au votat și au crezut într-o Românie oneste, fie care au făcut-o pentru REPER, USR sau candidații independenți. Acum suntem obligați să dăm dovadă de maturitate”, încheie Lupu.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *