Cât s-a votat, nu s-a reclamat nimic!

Șeful Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, spune că reluarea numărării voturilor pe Sectoarele 1 și 2 sau în Costinești unde e scandal, e extrem de dificilă. Greblă spune că practic toți cei care au făcut parte din comisii trebuie să fie rechemați la muncă.

Problema nu ar fi rechemarea, ci că pe durata votării nu s-au făcut reclamații privind nereguli

Numărarea și centralizarea voturilor la locale durează mai mult ca la celalalte. Azi e miercuri, mâine sper să avem închis Bucureștiul. La consiliile județene vom mai rămâne cu ele deschise, întrucât avem celebrul caz de la Costinești și mai sunt câteva cazuri și fiindcă nu s-au închis situațiile pe câte o secție, nu putem facem centralizarea.  Există posibilitatea de renumărare a voturilor numai dacă existe motive suficiente, dacă biroul secției dispune renumărarea. În majoritatea orașelor sau comunelor birourile secțiilor de votare s-au destrămat deci ar trebui readunați aceiași oameni. De la 7 de când a început votarea până la 22 nu a apărut nicio neregulă majoră care să pună la îndoială ce s-a făcut în acea zi. După ce au început unele informații de la reprezentanții unor candidați în secțiile de vot au început contestațiile. Deci au așteptată să vadă rezultatele voturilor, a spus Toni Greblă la România TV.

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, care a pierdut alegerile, s-a certat de dimineață cu presa

Întrebată de jurnalişti dacă are numerele oficiale de înregistrare pentru plângerile penale făcute şi prin ce metodă a sesizat Parchetele, ea a precizat că „sunt depuse la Parchetul General” şi a chestionat-o pe jurnalistă dacă îşi dă demisia împreună cu şefii ei, dacă este altfel decât spune ea. „Nu sunteţi jurnalişti adevăraţi, dacă faceţi asta, în loc să înţelegeţi. (…) Eu nu am venit aici să vorbesc de urşi sau de şobolani sau de fake news de acum 4 ani”, a adăugat ea. Totodată, „la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 nu s-a înregistrat nicio plângere depusă de primarul Clotilde Armand”, au transmis reprezentanţii Parchetului respectiv.

„Nu am terminat ce am de spus. Am explicat aici cu aceste chei care nu se încuie, cu aceste procese verbale care nu sunt corect întocmite şi care sunt modificate din pix. Tot ce spun aici am sesizat prin nişte cereri de renumărare care sunt justificate cu tot ce v-am explicat aici. oate aceste lucruri sunt sesizate, prin nişte cereri”, a afirmat Clotilde Armand, întrebată unde a făcut plângerile, miercuri la sediul Biroului Electoral Sector 1.

Chestionată mai departe unde a depus plângerile, edilul Sectorului 1 a răspuns: „Aceste cereri de renumărare sunt depuse în mod oficial, sunt zeci de cereri depuse în mod oficial, sunt semnate şi depuse prin e-mail la Biroul Electoral Sector 1, la Biroul Electoral Central şi nu am primit niciun fel de răspuns. Ba da, au fost depuse plângerile şi la Parchetul General. Vă spun că au fost depuse la Parchetul General prin procedură oficială”.

 

 

 

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *