‘A fost efuziunea tinerilor, nu vreau să ne întoarcem în anul 1.600’

Europarlamentarul Nicolae Ștefănuță a explicat, miercuri, la Digi24, cum a reușit să obțină un nou mandat ca independent.

Ștefănuță a intrat în Parlamentul European în 2019, sub culorile USR, însă la alegerile europarlamentare de duminica trecută a candidat independent și a reușit să câștige un nou mandat, el primind 275.113 voturi (3.08%).

„Noi am câștigat voturi în stradă. Suntem în stradă din februarie, deja am petrecut trei anotimpuri în stradă, iarnă, primăvară și vară și cred că a contat foarte mult. În precampanie am fost prezenți și am vorbit cu sute de mii de oameni, avem o campanie cu peste o mie de voluntari, toți tineri, le mulțumesc că s-au implicat pentru că a lor este reușita. Tinerii sunt vorbiți de rău, dar vă spun că este o generație spectaculoasă, implicată, care mie mi-au salvat campania, mi-au făcut campania, au vorbit cu părinții lor, cu bunicii lor, a fost o efuziune minunată”, a explicat Ștefănuță.

„A fost o combinație de educare a votantului și de prezență în stradă masivă, până la 12 noaptea. Lumea mă întreabă de ce sunt așa bronzat, sunt bronzat pentru că am stat în toate parcurile”, a adăugat acesta.

Europarlamentarul a menționat că în ultima lună, cea de campanie electorală, a dispus de „un buget de aproximativ 50.000 de euro care vine în mare parte din resurse proprii, dar și din donații și împrumuturi”.

„Eu am candidat pentru România să avem o reprezentare progresistă, verde, modernă și nu doar conservatorism, întoarcerea la anul 1.600 și alte povești mitice. Eu vreau o Românie modernă, vreau să dau o voce tinerilor”, a punctat Ștefănuță.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *