‘Eu sper să lucrez cu USR, PMP, Forța Dreptei, REPER’

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, luni seara, că speră că majoritatea cu care va lucra în Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) va fi alcătuită din USR, PMP, Forţa Dreptei şi REPER. Conform datelor pațiale, cele patru partide au împreună mai puțin de 35% din voturi.

„Trebuie să aşteptăm rezultatele finale. (…) încă nu există acest acord politic. Dacă punem într-o parte Dreapta Unită, REPER şi PNL şi în partea cealaltă PSD-PUSL şi AUR o să fie 28-27, dar nu ştim cine o să fie 28 şi cine o să fie 27. Eu sper ca aceasta să fie majoritatea cu care să lucrez – USR, PMP, Forţa Dreptei, REPER. Sunt bucuros că REPER a făcut pragul şi a intrat în Consiliul General. Şi cu PNL, USR, PMP am lucrat deja în mandatul ăsta şi au lucrat foarte bine”, a declarat Nicuşor Dan, luni, la Digi 24.

El a punctat că, dacă va avea nevoie de un vot, va discuta şi cu consilierii din celelalte partide.

„În orice caz, urmează patru ani şi câteva luni, nu e deloc timp să existe un conflict între primar şi Consiliul General. Trebuie să existe o majoritate (…) în raportul dintre primar şi majoritate trebuie să fie nişte atribuţii care să fie date viceprimarilor din acea majoritate, care sunt consilieri generali. Deci, o să fie o negociere de câteva săptămâni, care eu sper să fie cât mai serioasă şi odată ce am încheiat negocierile, să ne vedem de drum, pentru că (…) am avut o experienţă foarte bună trei ani şi am avut experienţa acestor ultime trei luni. În contextul electoral am pierdut enorm de mult timp cu dezbaterea pe buget, fără să fie nişte mize importante acolo, tocmai pentru că e o opoziţie între primar şi Consiliul General”, a afirmat Nicuşor Dan.

Deschidere pentru dialog cu PNL

Totodată, primarul Capitalei a spus că a discutat luni dimineaţa cu preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, cu care are o relaţie personală bună chiar dacă nu s-au întâlnit de foarte multe ori, iar amândoi şi-au exprimat deschiderea pentru dialog.

Nicuşor Dan a punctat că nu are deja certitudinea că îl va susţine PNL. „Pentru moment, trebuie să aşteptăm rezultatele finale (…) ne vor spune câţi consilieri o să aibă fiecare din forţele politice (…) şi de aici o să înceapă nişte discuţii (…) Eu estimez că o să dureze câteva săptămâni până când vom face, sper eu, un program comun primar – majoritatea din Consiliul General”, a declarat Nicuşor Dan.

De asemenea, primarul Bucureştiului a spus că are o responsabilitate foarte mare în urma votului de duminică. „Oamenii şi-au pus cumva speranţele în mandatul pe care ni l-au dat, au înţeles că în acest prim mandat au fost nişte dificultăţi, a fost o datorie, a fost COVID, războiul din Ucraina, nu ştiu ce, că noi am avut nişte naivităţi în mandat sau eu am avut nişte naivităţi la început de mandat. Acum niciuna din scuzele astea nu mai ţine”, a mai afirmat edilul Nicuşor Dan.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *