Sistemul informatic al alegerilor de duminică, în pericol! Sediul BEC a fost inundat

Sediul Biroului Electoral Central (BEC) s a inundat după codul portocaliu de furtună din București, anunță surse pentru STIRIPESURSE.RO

UPDATE 8 iunie, ora 17.50: Reacția BEC

Biroul Electoral Central pentru alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 și pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024 (BEC) face următoarele precizări:

În urma fenomenelor meteorologice deosebite care au avut loc în Mun. București, sâmbătă, 8 iunie a.c., infrastructura electorală existentă la nivelul BEC este funcțională, iar procesul electoral se poate desfășura în condiții normale, conform calendarului aprobat.

Sistemele informatice funcționează în parmetrii optimi şi au fost luate toate măsurile pentru asigurarea protecției acestora.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Toate canalizările ar fi refulat și apa ar putea afecta serverele pentru aplicație, folosite la alegerile de duminică, spun sursele noastre. Jumătate din hală ar fi fost afectată, acolo afându-se și observatori străini.

Avertizarea meteo cod portocaliu este valabila pana la ora 18 si vizeaza municipiul Bucuresti si urmatoarele localitati din judetul Ilfov: Voluntari, Pantelimon, Brănești, Afumați, Glina, Găneasa, Ștefăneștii de Jos, Tunari, Popești-Leordeni;

Se vor semnala: grindină de dimensiuni medii, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie, averse ce vor acumula 30 l/mp.

 

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *