VIDEO Nicolae Ciucă, ‘pas cu pas’ pe urmele lui Klaus Iohannis? Când va anunța dacă intră în cursa pentru Cotroceni

Președintele PNL Nicolae Ciucă a declarat joi seară, la Antena3 CNN, în legătură cu controversele legate de cartea „Un ostaș în slujba țării”, că lansarea acestei cărți a venit în urma discuțiilor pe care le-a avut cu oamenii. El a fost întrebat dacă urmează exemplul lui Klaus Iohannis, care a scris o carte înainte de alegerile prezidențiale din 2014, și anume „Pas cu pas”.

„Această carte a venit în urma discuțiilor pe care le-am avut cu oamenii, fiind curioși să afle, fiind nou intrat în politică, despre tot ceea ce a însemnat viața mea personală, viața mea profesională și m-am gândit că este o modalitate bună prin care pot să mărturisesc despre mine într-un astfel de demers. Sigur, în toată această cuprindere, vor fi câteva chestiuni despre modul cum am înțeles și cum înțeleg eu să te comporți vizavi de responsabilitatea unui cetățean, a unui om care a avut această onoare să ocupe și funcții la nivel înalt în instituțiile statului”, a spus Nicolae Ciucă.

El a anunțat că săptămâna viitoare va anunța dacă va candida la alegerile prezidențiale.

„După ce se vor fi încheiat alegerile locale, nu mai este mult, mai puţin de trei zile, vom lua o decizie. (…) După aceste alegeri, vom avea analiza pe rezultate, vom avea analiza pe tot ceea ce am reuşit să realizăm în această perioadă şi am stabilit deja la nivelul conducerii partidului modalitatea procedurală în care se va decide candidatura, având Consiliul Naţional şi, ulterior, Congres, cel mai democratic for al partidului care va stabili şi va lua această decizie”, a precizat Nicolae Ciucă, într-o emisiune la Antena 3, întrebat dacă va fi contracandidat la alegerile prezidenţiale cu liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Întrebat când va lua decizia şi va anunţa dacă va candida la prezidenţiale, Ciucă a răspuns: „Săptămâna viitoare, (…) imediat după ce avem poza finală cu toate concluziile”.

„Este normal, pentru că, dacă ne uităm la calendar, în 15 iulie ar trebui să se intre în precampanie, pentru că data alegerilor a rămas 15 septembrie – turul 1 şi 29 (septembrie – n.r.) – turul doi. Ca atare, noi, pentru a putea să derulăm Consiliul Naţional şi Congresul, trebuie să ne încadrăm astfel încât în prima decadă a lunii iulie să avem finalizate toate aceste proceduri. Ca atare nu este prea mult timp rămas să discutăm, să analizăm. Va fi o analiză punctuală în săptămâna următoare”, a explicat liderul PNL.

Anterior, Nicolae Ciucă a precizat că Partidul Naţional Liberal va avea propriul candidat la prezidenţiale şi acesta va fi din interiorul formaţiunii politice.

Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele Partidului Social Democrat, a declarat, joi, că este exclus ca formaţiunea politică pe care o conduce să nu aibă un candidat la alegerile prezidenţiale, precizând că o decizie în acest sens ar urma să fie anunţată în decurs de o săptămână, după alegerile din 9 iunie.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *