Mihai Lupu, candidatul Partidului Umanist Social Liberal, în top pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Constanța (P)

Mihai Lupu, candidatul Partidului Umanist Social Liberal, se menține în topul preferințelor electoratului pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean Constanța, conform celui mai recent sondaj realizat la nivel județean. În ciuda faptului că PNL și-a retras sprijinul politic pentru o nouă candidatură, Lupu se bucură în continuare de susținerea a 28,5% dintre alegători, ceea ce îi poate asigura obținerea unui nou mandat în fruntea administrației județene.

Sondajul, desfășurat în perioada 29 mai – 2 iunie, relevă următoarea distribuție a intențiilor de vot:

content-image

Mihai Lupu, pe primul loc cu 28,5%, Grasa Cătălin Nicolae, reprezentantul Partidului Social Democrat, se situează pe poziția secundă, cu 25% din opțiunile exprimate, urmat îndeaproape de Mitroi Florin, candidatul Partidului Național Liberal, care a obținut 24% din preferințele electoratului.

Alianța Dreapta Unită USR-PMP-FORŢA DREPTEI, reprezentată de Palaz Claudiu-Iorga, se plasează pe locul al patrulea, cu 11% din intențiile de vot, în timp ce Murad Mohammad, din partea Alianței pentru Unirea Românilor, ocupă ultima poziție, cu 9% din opțiunile alegătorilor.

Rezultatele obținute de Mihai Lupu reflectă încrederea constantă a cetățenilor în capacitatea sa de a gestiona eficient administrația județeană. Experiența acumulată în actualul mandat, precum și proiectele de succes implementate sub conducerea sa, par să fi cântărit semnificativ în opțiunile alegătorilor.

Cu toate acestea, competiția rămâne deschisă, iar diferențele relativ mici între primii trei clasați indică necesitatea unei mobilizări susținute a electoratului până în ziua scrutinului. Rămâne de văzut dacă Mihai Lupu va reuși să-și consolideze avansul și să obțină un nou mandat sau dacă unul dintre contracandidații săi va reuși să atragă de partea sa indecișii și să producă o surpriză.

Alegerile pentru Consiliul Județean Constanța se anunță a fi unele echilibrate, în care fiecare vot contează. Deznodământul scrutinului va avea, fără îndoială, implicații majore pentru viitorul administrației județene și pentru direcția în care se va dezvolta județul Constanța în următorii ani.

Datele sondajului, culese prin intermediul interviurilor față în față realizate la domiciliul subiecților, au o marjă de eroare de +/- 2,9%, la un nivel de încredere de 95%.

Sondajul, desfășurat în perioada 29 mai – 2 iunie, a fost realizat pe un eșantion reprezentativ de 1.150 de persoane cu vârsta de peste 18 ani din județul Constanța.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *