VIDEO Condiția lui Ciolacu pentru a ‘dialoga’ cu AUR: ‘Dacă îmi vor spune…’

Marcel Ciolacu a declarat că a spus că partidul AUR este un pericol din punct de vedere al discursului pe care îl are, nu un pericol în funcţie de câte procente obţin la alegerile din 9 iunie, cât şi la cele parlamentare.

„Dacă îmi vor spune cu ce înlocuim Uniunea Europeană sau NATO, vă rog frumos, atunci cred că putem avea un dialog. Până atunci nu cred”, a completat preşedintele PSD, relatează News.ro.

„Vom vedea. Eu nu am spus că sunt un pericol în funcţie de câte procente are. Ei sunt un pericol pentru discursul pe care îl au. Dacă îmi vor spune cu ce înlocuim Uniunea Europeană sau NATO, vă rog frumos, atunci cred că putem avea un dialog. Până atunci nu cred”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat dacă el consideră că partidul AUR este un pericol la alegerile europarlamentare şi locale din 9 iunie şi la cele legislative naţionale, vineri la Alba Iulia.

Despre comasare

Marcel Ciolacu a afirmat că decizia de comasare alegerilor locale cu cele europarlamentare a fost una foarte bună. Liderul PSD a mai precizat că, în cazul în care nu era luată o astfel de hotărâre, atunci prezenţa la vot ar fi fost sub 25%.

„Sunt prim-ministrul României. Vremelnic. Eu nu iau decizii în funcţie de PSD sau de PNL. A fost o decizie pentru că, dacă nu ar fi fost comasarea europarlamentarelor cu localele, prezenţa la vot în acest moment ar fi fost una sub 25%. Ăsta era trendul în acel moment şi cred că s-a luat o decizie foarte bună. Cu cât vor fi prezenţi mai mulţi români la vot, cu atât oamenii politici care vor reprezenta pe români atât la nivel european, cât şi la nivel local vor fi mai legitimi”, a spus Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă susţinută, vineri la sediul PSD Alba Iulia.

Alegerile prezidențiale

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, chestionat dacă va candida la prezidenţiale că „la fel ca toate întrebările de până acum, cred că este corect, cum spunea, e un clasic în viaţă – pas cu pas” şi că abordarea corectă faţă de colegii săi şi de români este să aştepte rezultatele alegerilor din 9 iunie şi apoi să ia cea mai bună decizie împreună cu ceilalţi social-democraţi. „Mircea Geoană a spus că nu doreşte să fie susţinut de către PSD”, a mai precizat Ciolacu, întrebat dacă ar susţine o candidatură la prezidenţiale a acestuia (pe larg despre acest subiect, aici).

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *