‘Industria naţională de apărare se poate revitaliza prin întărirea colaborării cu firmele experimentate germane’

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi, în întâlnirea de la Parlament cu o delegaţie de politicieni germani din cadrul partidului CDU/CSU condusă de dr. Franz Josef Jung, că industria naţională de apărare se poate revitaliza prin întărirea colaborării tehnice cu firmele mai experimentate din Germania.

„În contextul creşterii capacităţii europene de producţie a echipamentelor militare şi a muniţiei, contribuţia industriei germane de apărare este esenţială. Încurajăm companiile germane să încheie şi alte parteneriate tehnologice cu industria de apărare de la noi. O uriaşă oportunitate poate fi participarea la procesul de modernizare a Armatei României”, a afirmat Ciucă, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Senatului, informează Agerpres.

Nicolae Ciucă a exprimat, cu această ocazie, sprijinul deplin al Parlamentului României pentru obiectivul de a continua şi consolida relaţiile excelente existente cu Republica Federală Germania, atât la nivel bilateral, cât şi la nivelul Uniunii Europene şi NATO.

Ciucă: „Dezvoltarea industriei de apărare devine tot mai relevantă”

Dat fiind contextul de securitate actual, demnitarul român a precizat că dezvoltarea industriei de apărare devine tot mai relevantă în proiecţiile pe termen lung privind competitivitatea economică a Uniunii Europene, iar România îşi exprimă interesul pentru participarea activă prin capacităţile şi competenţele naţionale, fiind pregătită să se coordoneze cu statele membre ale UE în dezvoltarea în comun a acestor capacităţi.

Preşedintele Senatului a punctat că, în plan european, România şi Germania sunt profund angajate în eforturile comune pentru o Uniune Europeană mai puternică şi rezilientă, printr-o contribuţie substanţială şi consecventă la dosarele şi discuţiile cheie, atât privind dimensiunea internă, cât şi cea externă a Uniunii Europene.

Totodată, Nicolae Ciucă a reafirmat determinarea Senatului României de a susţine şi promova parteneriatul strategic cu Germania, având în vedere beneficiile reciproce şi impactul pozitiv asupra stabilităţii şi prosperităţii regionale, se mai arată în comunicat.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *