VIDEO Ce a făcut în Armată premierul Marcel Ciolacu? ‘Să ne întoarcem la ce a fost, Doamne ferește…’

Premierul Marcel Ciolacu exclude posibilitatea ca România să implementeze serviciul militar obligatoriu. El a dezvăluit că o mare perioadă din timpul în care a făcut armata a fost pus la munci agricole.

„Serviciul militar obligatoriu – exclus! Trei sferturi din armată am făcut munci agricole. La ce vrem să revenim? Dacă există un serviciu de voluntar, unde să fie plăîtit… Nu mai poți să obligi lumea. Și atunci armata poate avea o bază mai mare de selecție… Dar să ne întoarcem la ce  a fost, Doamne ferește”, a explicat premierul Marcel Ciolacu, la postul de televiziune Realitatea PLUS.

Nici liderul PNL Nicolae Ciucă nu susţine reintroducerea stagiului militar obligatoriu, ci doar serviciul militar voluntar.

”Este foarte greu să vorbim de reintroducerea serviciului militar obligatoriu atât timp cât am redus Armata. Armata a fost prima instituţie din această ţară care s-a transformat, s-a modernizat reducând efectivele de la 342.000 la 90.000 – respectiv 75.000 de militari activi, respectiv 15.000 personal civil contractual. În momentul de faţă, să refaci tot ceea ce ţine de logistica desfăşurării serviciului militar obligatoriu este foarte greu. Ca atare, serviciul militar voluntar, cum deja se desfăşoară pentru militarii rezervişti, poate să fie o opţiune pentru cei care vor să facă Armata, dar nu obligatoriu”, a susţinut Nicolae Ciucă la Prima TV.

Războiul din Ucraina a reaprins dezbaterea privind reintroducerea serviciului militar obligatoriu, sau extinderea acestuia acolo unde este încă în vigoare, în unele ţări europene, în special în ţările baltice şi nordice şi în Germania, pe fondul temerii referitoare la un viitor război în Europa, transmite EFE.

 

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *