VIDEO România va produce muniție NATO și încearcă să devină principalul furnizor de muniție pentru tancurile Abrams

Ministrul Economiei, Ștefan-Radu Oprea, a declarat vineri, la Digi24, că România are toate șansele să devină un furnizor regional de armament.

„Avem proiecte la care lucrăm de multă vreme, unele s-au concretizat deja, vă pot da exemplu un memorandum semnat cu o companie germană care produce arme de asalt de ultimă generație standard NATO, care au semnat cu UM Cugir, o companie profitabilă a Romarm și care produce și astăzi alte tipuri de arme și muniție de calibru mic și lucrează la modernizarea utilajelor pe care le au pentru producția de muniție de calibru NATO. Se lucrează într-un timp foarte alert, timpul nu ne este aliat, deci vom furniza muniție la standard NATO”, a declarat ministrul.

„Un alt memorandum semnat, azi, în prezența ambasadoarei SUA, vrem să transformăm fabrici din Romarm în centre de excelență pentru muniția mare, asta înseamnă calibru 120, 155, să producem în România și să exportăm din România în țările din estul europei centrale pentru tancurile americane care deja sunt prezente în mai multe țări, România urmând să fie acest pol, acest centru de excelență pentru muniție, suntem avansați și cu acest proiect, azi a fost semnat memorandumul între Romarm și General Dinamic”, a mai spus acesta.

Conform demnitarului, odată ce va începe producția, România poate deveni principalul furnizor de muniție pentru tancurile americane Abrams. „Ai nevoie și de fabrică de pulberi, lucrăm și la acest proiect, în fiecare zi mai punem o cărămidă”.

Oportunități geografice

Ștefan-Radu Oprea a amintit și despre faptul că în România se vor produce drone cu tehnică americană.

„Tot azi am vorbit despre drona românească, au fost mai multe evenimente, o companie din Romarm a semnat cu o companie americană care vrea să transfere tehnologia și să producă în România toate componentele dronei, așa că va fi o dronă românească, fabricată în România, o dronă care poate fi folosită atât în scop militar cât și în scop civil”, a indicat el.

Ministrul Economiei a arătat că apropierea de Ucraina reprezintă și un mare avantaj economic pentru România.

„Acest lucru poate fi tranformat într-un avantaj pentru România, este evident avantajul geografic logistic al României în viitoarea reconstrucție a Ucrainei. Putem fi hub-ul logistic perfect pentru reconstrucția Ucrainei și o spunem pentru toți cei care sunt interesați”, conform lui Oprea.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *