Ambiția lui Iohannis, dacă nu reușește să obțină șefia NATO. Ce mesaj le-a transmis președintele liberalilor

În contextul în care șefia NATO pare tot mai greu de obținut pentru Klaus Iohannis, șeful statului ar ținti și spre alte funcții la nivel european.

PNL şi PSD vor să îşi împartă poziţiile la nivelul Uniunii Europene în funcţie de ce va obţine preşedintele Klaus Iohannis.

Surse politice spun, pentru Antena 3 CNN, că Iohannis le-ar fi transmis liberalilor că, indiferent de rezultatul negocierilor pentru funcţia de secretar general al NATO, el va obţine o funcţie la nivelul Uniunii Europene.

Scenarii:

Lui Iohannis i s-ar putea pregăti funcția de înalt reprezentant pentru apărare, o funcție nou creată, cu rang de vicepreședinte al Comisiei Europene, scrie sursa citată.

Jurnaliștii de la Politico îl vehiculează pe președintele Klaus Iohannis ca posibil înlocuitor al președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Totul ar urma să fie legat și de rezultatul alegerilor europarlamentare

Și funcțiile României de după alegeri sunt negociate de PSD și PNL tot în funcție de parcursul lui Iohannis.

Astfel, sunt două scenarii agreate de președintele Klaus Iohannis, conform unor surse, cu președinții Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă.

Dacă, la alegerile europarlamentare, alianța ar obține un scor mare, atunci ar mai putea să existe varianta ca alianța să aibă un candidat comun la prezidențiale, iar acest candidat comun să fie din partea PSD.

În condițiile în care PSD l-ar susține pe președintele Klaus Iohannis pentru această funcție la nivelul Uniunii Europene, PNL-ului i-ar reveni funcția de premier, dar și cea de șef al Senatului.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *