Scandalul dintre partidul lui Piedone și Realitatea Plus ia amploare / Curg plângerile la adresa postului tv (document)

Scandalul dintre partidul lui Cristian Popescu Piedone și Realitatea Plus ia amploare. PUSL a formulat o plângere împotriva postului de televiziune prin care reclamă „împiedicarea cu rea credință a desfășurării campaniei electorale a candidatului PUSL la Primăria Sectorului 5 al Municipiului București, Popescu Vlad-Piedone”.

PUSL informează că împreună cu avocații au făcut 10 plângeri penale – plângeri la Parchet, sesizări la CNA, sesizări la Biroul Electoral Sector 5 și la Biroul Electoral al Municipiului Bucuresti, dar și la Autoritatea Electorală Permanentă.

Vezi aici plângerea (.pdf)

În sesizarea PUSL, postul de televiziune „Realitatea Plus” este acuzat că „încearcă să îngrădească, denatureze adevărul și să denigreze campania electorală desfășurată de candidații partidului PUSL pentru funcția publică de Primar al Sectorului 5 prin acțiunile desfășurate în data de 18.05.2023” și se solicită să se dispună:

I. Constatarea că prin acțiunile postul de televiziune „Realitatea Plus” se încearcă împiedicarea partidului politic PUSL cât și a candidaților acestuia de a-şi desfășura campania electorală în condițiile prevăzute de lege, precum şi plângerile privind încălcarea prevederilor art. 64, 65 și 79

II. În conformitate cu art. 80 alin. (3) din legea 115/2015 este necesară luarea unor măsuri administrative și aplicarea de sancțiuni contravenționale față de încălcarea

III. Dar mai ales a sancțiunilor penale față prevăzute de art. 80 alin (3) față de acțiunile postul de televiziune „Realitatea Plus” prin care se încearcă intimidarea și denigrarea campaniei electorale a candidaților PUSL”.

Context

Reamintim că miercuri a avut loc un incident la sediul de campanie al PUSL Sector 5, situat pe Calea Rahovei.

O echipă de jurnaliști de la Realitatea Plus a intrat în sediul de campanie sub pretextul că așteaptă un punct de vedere din partea liderului partidului, Cristian Popescu Piedone. Membrii de partid aflați în sediu le-au cerut jurnaliștilor să plece, explicând că nici Piedone, nici fiul său, care este candidat la Primăria Sectorului 5, nu se aflau acolo în acel moment.

În urma refuzului jurnaliștilor de a părăsi sediul, a fost chemată poliția. Polițiștii au intervenit prompt și i-au condus pe reporter și pe cameraman la sediul secției 19 de poliție.

Citește și: Video Cristian Popescu Piedone reacționează după scandalul cu Realitatea Plus de la sediul de campanie: Sunt linșat, hărțuit și denigrat mediatic!

Membrii PUSL au anunțat că vor depune o plângere penală împotriva echipei de jurnaliști. Scandalul a început la începutul acestei săptămâni, după ce moderatoarea Anca Alexandrescu de la Realitatea Plus a avut un dialog aprins cu Cristian Popescu Piedone, în cadrul căruia cei doi au făcut diverse acuzații.

 

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *