Nicolae Ciucă dezvăluie ce s-a negociat, de fapt, la ședința cu Ciolacu și liderii PSD

Ședința coaliției de guvernare, pe tema comasării alegerilor, s-a întrerupt brusc, luni seară. Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a venit în fața colegilor din PNL și le-a explicat care au fost discuțiile și cum s-au purtat negocierile.

Conform surselor din PNL, Nicolae Ciucă le-a spus colegilor săi că le-a explicat celor de la PSD că liberalii vor avea candidat la prezidențiale indiferent de situație. La această poziție a PNL, cei de la PSD le-au cerut liberalilor să renunțe pentru a-l susține pe Marcel Ciolacu.

Ciucă nu a fost de acord sub nicio formă cu această variantă și le-a spus că el are mandat de la partid să ”mergem prin noi înșine”.

În ceea ce privește comasarea, în ședința coaliției discuțiile au fost mai ample. Conform lui Nicolae Ciucă, liberalii au cerut comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare, iar apoi discuția s-a mutat pe alegerile prezidențiale.

Aici, PNL a cerut comasare între alegerile parlamentare și turul I la prezidențiale, dar cei de la PSD au cerut comasarea parlamentarelor cu turul II de la prezidențiale. PNL nu este de acord cu varianta celor de la PSD.

Ciucă le dă asigurări liberalilor

În ciuda tensiunilor generate de aceste discuții pe comasare, Nicolae Ciucă le-a garantat liberalilor că nu se va rupe coaliția și nu vor ieși de la guvernare.

De asemenea, Ciucă le-a transmis că președintele Klaus Iohannis nu a fost și nu este implicat în aceste negocieri.

 

 

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *