‘În statutul PNL scrie că liderul partidului trebuie să candideze’

Liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat luni seară, la Realitatea Plus, că dincolo de negocierile privind colaborarea în coaliție cu PSD, își dorește ca PNL să aibă candidați pentru toate funcțiile politice importante, recunoscând că cele două partide nu se pot înțelege „chiar în toate situațiile”.

„În statutul PNL scrie că liderul partidului trebuie să candideze. Așadar, vom lua o decizie la nivelul partidului și vom urma decizia care va fi luată de colegii mei”, a spus Nicolae Ciucă, întrebat dacă va candida la prezidențiale.

Întrebat de ce nu comasează alegerile, liderul PNL a răspuns: „Este o discuție care continuă, sperăm ca la finele săptămânii să luăm o decizie. Continuăm să analizăm”.

Prezentăm în continuare dialogul cu Anca Alexandrescu:

Unde nu vă înțelegeți?

Nicolae Ciucă: Orice discuții pe funcții, în momentul de față, nu ar trebui să fie pe agenda de negocieri, pentru că mi se pare incorect pentru români și să le spunem „Gata, s-a rezolvat, asta este direcția pe care trebuie să mergeți!”. Este absolut corect va funcția de președinte să fie rezultatul votului poporului.

Ați susține la Primăria Capitalei un candidat PSD?

Nicolae Ciucă: Aș susține un candidat PNL la primăria Capitalei și întotdeauna există si a treia soluție, motiv pentru care PNL își pregătește armata/activul de partid pentru a-și susține candidatul.

L-ați susține pe Ciolacu la președinție?

Nicolae Ciucă: Nu sunt membru PSD, sunt membru PNL și voi susține întotdeauna candidatul liberal.

Si dacă se va decide un candidat comun de la PSD?

Nicolae Ciucă: PNL nu poate să nu aibă un candidat la alegerile prezidențiale, PNL este un partid istoric, partidul cu cea mai îndelungată istorie din politica europeană și nu văd de ce nu ar avea candidat (…) Nu putem să ne înțelegem chiar în toate situațiile. Știți cum se spune, dă Doamne mintea omului de pe urmă, vom vedea.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *