creștere spectaculoasă față de anul trecut/ Video

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, susține că bugetul României pentru anul 2024 va fi de peste 350 de miliarde de euro. Cifra este una istorică pentru România, iar dacă ne raportăm la începuturile României democratice, în 1990 țara noastră avea un buget de 28,9 miliarde de dolari.

”Bugetul României pentru anul viitor va fi de aproximativ 350 de miliarde de euro. Anul acesta am avut peste 300 de miliarde de euro. Am avut o creștere și anul acesta, dar anul viitor am luat măsuri pentru a crește și pentru a ajunge la 350 de miliarde de euro.

Bugetul este centrat pe investiții. Este o asumare politică pentru că ne-am asumat creșterea investițiilor și trebuie să trecem de la o economie bazată pe consum la una bazată pe investiții.

Pentru anul 2024 vom avea un buget de investiții de 124 de miliarde de lei, ceea ce va însemna 7,3% din PIB. La nivelul întregii țări există o efervescență în ceea ce privește construcția de drumuri, construcția de obiective. Ne-am asumat să facem digitalizarea, cu tot ceea ce înseamnă relația între cetățean și stat.

Este singura noastră șansă! Ați întrebat de unde luăm acești bani. Digitalizarea va însemna o radiografie clară a economiei românești.”, a spus Nicolae Ciucă, la DC News Live.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *