PNL intră în luptă cu AUR și noul pol de dreapta. Ciucă a lansat un pronostic în partid (Surse)

Liberalii își fac calcule pentru anul electoral 2024, iar primul test major va fi la alegerile europarlamentare. Cei de la PNL mizează pe o prezență masivă în România, asta pentru că cetățenii români sunt pro-europeni și datele ultimului Eurobarometru arată o prezență în jur de 50%.

Conform surselor din PNL, liberalii anticipează că aproximativ 8 milioane de oameni se vor duce la vot, iar dintre aceștia, obiectivul PNL ar fi să obțină aproximativ peste 20%, adică peste 2 milioane de voturi.

Alegerile europarlamentare vor da semnalul pentru anul electoral 2024 și vor stabili clasamentul. PNL își propune să bată AUR, dar și noul pol de dreapta format din USR-PMP și Forța Dreptei.

Într-o discuție cu liderii PNL, Nicolae Ciucă le-a spus acestora că noul pol de dreapta nu va avea forța de a lupta cu PNL, în special din cauza faptului că mulți primari din această zonă au devenit deja liberali sau urmează să devină.

În același timp, Ciucă le-ar fi spus colegilor din PNL că, în opinia sa, ”AUR va fi marea dezamăgire” și a adăugat că partidul lui Simion este ca un balon care se umflă rapid, dar când începe să piardă aer o va face în ritm accelerat.

Chiar și în cazul unui rezultat neconvingător la alegerile europarlamentare, cei de la PNL sunt deciși să nu facă o alianță cu PSD și să meargă singuri la alegerile locale, parlamentare și mai ales prezidențiale.

Prezidențiale comasate cu locale

Scenariul gândit în PNL ar presupune organizarea alegerilor locale în septembrie și organizarea de alegeri prezidențiale concomitent. Al doilea tur al prezidențialelor ar urma să aibă loc în luna octombrie.

Potrivit surselor, este singura variantă de comasare constituţională, în condiţiile în care data alegerilor parlamentare nu poate fi schimbată.

Dacă acest scenariu al PNL va deveni realitate, atunci România s-ar afla în situația de a avea doi președinți în același timp. Klaus Iohannis va fi președintele în funcție până pe 21 decembrie, în timp ce noul președinte ales va sta nu mai puțin de 3 luni ”pe bară” pentru a-și prelua funcția.

Romedia.news
Romedia.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *